Acryl till hållbara golv

Man kan lägga industrigolv på allt från golv till affärer, butiker, lagerlokaler eller till någon industri. På alla dessa ställen kan man ha mer än bara naken betong. Det finns bra golv med akryl som gör golvet helt fogfritt. Det är ett golv som tål värme, förflyttningar av tunga maskiner, som tål slag och stötar. Det tål även mycket slitage. Det håller också för lång tid. Man kan lägga ett golv med egenskaper som klarar av olika vätskor, kemiska blandningar, som inte leder el och som håller mot olika behandlingar.

Akryl på industrigolv gör att golvet håller för lång tid framåt. Det blir både elastiskt, håller en bra temperatur, tål värme och vätska. Ett golv med akryl i ytbehandlingen klarar av de flesta påfrestningar och slitage.

Först lägger man betong på golvet

De allra flesta golv, som man använder till industrier, eller lager gjuter man först med betong. Sedan lägger man på ströbetong. Med betong och ströbetong ser man till att man har ett golv som klarar den mesta påfrestningen. Men det är inte alltid som man kan endast ha ett naket betonggolv. Ett betonggolv har en mycket sträv yta som sällan passar till golv i affärer eller i viss slags industri. Ska man till exempel kunna röra sig fritt över industrigolvet är det viktigt att det uppstår en viss friktion. 

Sedan läggs akryl till en fogfri massa

När man väl har lagt ett betonggolv med ströbetong, lägger man sedan på en yta med akryl som blir ett fogfritt golv. Akrylgolvet tål variationer i temperaturen (kallt och varmt). Det tål även kemikalier och att bli utsatt för olika stötar och slag. Därför passar ett akrylgolv för verksamhet där man inte behöver vara aktsam om golvet, utan som tål att utsättas för olika verksamheter som är både råa och tuffa.

Anlita kunniga golvläggare

Om det är så att man behöver lägga ett golv som klarar de flesta påfrestningar är det ett industrigolv (med betong, ströbetong och akryl) som man bör lägga för att få ett golv som klarar av det mesta. De flesta verksamheter som olika slags industrier kan behöva dessa slags industrigolv. Det är då ett golv som klarar av olika temperaturer, oika härdning, elasticitet och klarar av vätskor, kemikalier. Det blir också ett golv som håller för lång tid framåt. Det behåller sitt utseende, form och förändras inte av värme eller kyla. Det gäller därför att anlita golvläggare som är erfarna och som kan dessa golvtyper.

14 Dec 2019

Välkommen

Välkommen till Bygg Skellefteå - en blogg om byggbranschen. Vi kan allt om tak, golv, kök, badrum och mycket, mycket mer.

Ska du renovera där hemma kommer du har stor nytta av texterna här i vår blogg. Det är erfarna yrkesmän inom en rad olika hantverksområden som kommer med tips.

Vi begränsar oss inte till Skellefteå utan skriver om byggande i hela landet! Inte minst om Stockholm och andra större städer där det kan vara svårt att få tag i bra hantverkare.